Jammertal Borbirtok

Jammertal Borbirtok

Ismét aranyérmet nyert a Jammertal Borbirtok

2021. március 10. - Jammertal

A Jammertal Borbirtok Koh-I-Noor 105.6 2012 bora a Mundus Vini Spring Tasting 2021 borversenyen aranyérmet nyert. 

jammertal_9.jpg


A Mundus Vini-ről

A MUNDUS VINI-t a Meininger Kiadó alapította, a világ egyik legfontosabb borversenye.

https://www.meininger-online.de/en/mundus-vini

Az évente beküldött 11’ 000 bor egyértelmű bizonyíték arra, hogy a verseny jelentősége jóval túlnyúlt Németországon. A borászatok valódi kompetitív nemzetközi környezetben szembesülhetnek saját teljesítményük színvonalával.

A magasan képzett nemzetközi zsűri borászokból, hivatásos borkereskedőkből, sommelier - kből és szakértő újságírókból áll. „Vak” kóstoló során értékelik a tételeket a Nemzetközi Szőlő- és Borszervezet (OIV) 100 pontos rendszerének megfelelően, melyet Union Internationale des Oenologues (UIOE) is elismer.

A MUNDUS VINI versenyeket évente kétszer rendezik meg.

Augusztusban egy nyári kóstolóval kapcsolódnak az őszi vásárokhoz és az év végi ünnepi üzleti időszakhoz. Egy tavaszi kóstoló februárban a világ talán legnagyobb borkiállítására, düsseldorfi ProWein -re készíti fel a piacot.

A Jammertal Borbirtok tradicionálisan kitűnően szerepel ezen a megmérettetésen is.

Eddig 6 aranyérmet és 2 „Best of Show Hungary” elismerést gyűjtöttünk be az évek során.

Az idei, 2021-es „Spring Tasting” eseményen megkaptuk hetedik aranyérmünket Koh-I-Noor 105.6 borunkért.

91 pontra értékelték azon a versenyen, mely 25 éves története során egyetlen egy 100 pontos bor nem született. Az ebben a kategóriában nevezett 2 ’ 534 minta kevesebb, mint 1 % -ába kerültünk ezzel a teljesítménnyel. 

jammertal3_3.jpg

 

A bor ide kattintva vásárolható meg: https://jbb.hu/termek/koh-i-noor-105-6-2012/

Ára: 30.000 Ft

A tételről: 
„A 2012 – es nagy évjárat szinte kényszerített bennünket arra, hogy egy kivételes cuvée -t állítsunk össze. Hosszú kiválasztási és kóstolási folyamat előzte meg összeállítását. Megkíséreltük létrehozni annak a kvintesszenciáját, amit a villányi terroir nagy vörösben adni képes. A bor leírásától eltekintünk, helyette inkább beszéljen a névválasztás. A Koh – I – Noor gyémánt 105.6 karátos, ehhez méltónak találtuk e tételünket."

jammertal2_2.jpg

 

A Jammertal Borbirtokról

A villányi borvidék világviszonylatban is ritka szerencsés adottságait felismerve a Jammertal Borbirtok fejlesztéseit 2001-ben kezdték el. Mára Közép–Európa egyik legjelentősebb vörösbor készítő műhelyévé fejlődtek. Két tökéletesen felszerelt, egymással szomszédos és szoros egységben működő borászati üzemben folyik nemzetközileg magasan elismert tételeik termelése.

Feldolgozásra kerülő kimagasló szőlő-alapanyagaik 75 hektárnyi saját, különös gonddal kiválasztott területeikről származnak. Ezen kívül évtizedes munkakapcsolatokra visszatekintő beszállítóik mintegy 25 hektárnyi kiváló ültetvényeiről vásárolnak fel rendszeresen nagyon magas minőségű kékszőlőt.

***

Elérhetőségeink

Web: https://jbb.hu/

Webshop: https://jbb.hu/borok/

Kapcsolat: https://jbb.hu/kapcsolat/

***

A Jammertal Blog cikkei és fotói szerzői jogi védelem alá esnek, a felhasználásuk engedélyköteles: jbb@jbb.hu. Copyright Jammertal Borbirtok. Minden jog fenntartva.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jammertal.blog.hu/api/trackback/id/tr7216456936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása